Zuid-Afrika dag 9: wandelen tussen slangen!?

De tijd gaat snel hier, dag 9 al! Bijna in de helft dus ook al, jammer genoeg! We geraken iets moeilijker uit ons bed vanochtend en zitten rond 9u in de auto. We hadden geen ontbijt bij onze overnachting dus moeten nog op zoek gaan naar een leuk plekje. 

We zoeken wat op via Google Maps en rijden naar een leuke plek maar helaas, bij aankomst blijkt het restaurant verdwenen te zijn.

Er is wel nog een slager en een ambachtelijk winkeltje die allerlei verse producten verkopen, gemaakt op een boerderij. We kopen 2 pakjes verse koekjes en een banaan drinkyoghurt.

We hebben wel nog geen ontbijt gevonden dus Bram zoekt nog even op en komt uit op een wafelhuis.

Het is echt wel weer even zoeken tussen de straten, maar achter een bareel vinden we het schattig wafelhuisje. We zijn de eerste klanten van de dag en weten eerst niet wat kiezen uit de menu. Het ziet er allemaal zo goed uit!!

We kiezen elk voor een specialiteit en hebben de goede keuze gemaakt , ik had Belgische wafels met vers fruit en Bram met eitjes en bacon. Wat ook leuk is aan deze plek is dat we in het begin de enige toeristen waren. Er zitten vooral enkele Zuid-Afrikaanse families te brunchen. We kunnen redelijk wat van hun taal verstaan , blijft grappig. Mensen hier spreken ook vaker zuid-Afrikaans tegen ons dan Engels. We zien er dus niet zo bijzonder uit! 

Met goedgevulde buikjes stappen we de auto in. Weer enkele uurtjes tegemoet richting Barberton. De eerste 2 uur is er niks te doen maar hoe verder we rijden, hoe mooier de landschappen worden en hoe meer er ook te doen is. Voornamelijk heel veel mooie wandelingen. De kiezen er 1tje uit die wat verder van de route ligt maar wel heel mooi lijkt. 

We komen uit bij Queen Roses hiking trail. We kijken allebei wel uit naar een mooie wandeling en even de natuur in te gaan. 

We doen de kortste wandelroute, veel tijd hebben we ook niet meer want moeten nog op tijd aankomen bij onze accommodatie. 

We krijgen wat uitleg , schrikken ook wel wat want plots krijgen we een bord te zien met alle belangrijke giftige en dodelijke slangen, spinnen en schorpioenen. 

Er staat bij elke soort uitgelegd wat je moet doen als je gebeten wordt. Ook veel nummers van ziekenhuizen en hulpposten die we moeten verwittigen.

We krijgen nog een walkie talkie , om in communicatie te staan met de hulppost als er iets gebeurd of als we de weg kwijt zijn. 

Wij hebben het gelukkig alleen voor het laatste moeten gebruiken ! 

Het was een hele mooie wandeling, we passeerden een waterval waar je ook in kon zwemmen , maar daar was het net iets te koud voor. Het was wel wat spannend soms om door te wandelen omdat we toch wat schrik hadden slangen tegen te komen, zeker in de jungle. 

Na de wandeling was het al weer redelijk laat. We hebben niet geluncht maar wel enkele lekkere koekjes van de boerderij gegeten en de drinkyoghurt , heerlijk !! Dan rijden we door naar Barberton, voor onze overnachting. 

We moeten helemaal tot de top van een berg rijden, want daar zit onze bed en breakfast. 

Het is leuk ingericht en ziet er mooi uit. We installeren ons nog niet maar vragen meteen naar een goed restaurantje. Van de wandeling hebben we serieus honger gekregen.

Ik vraag aan de gastvrouw of we er te voet naartoe kunnen gaan en ze zegt om dat absoluut niet te doen, veel te onveilig. We vinden het wel erg dat inwoners van Zuid Afrika zich zelf zo onveilig voelen… We zouden hier niet graag wonen. 

We eten lekker en Afrikaans ! Bram neemt een braai , dat is vlees op een bbq maar ingesmeerd in een speciaal sausje en met veel kruiden. Ik een lekkere curry met kikkererwten en butternut. We nemen nog een cocktail en hadden ook een lekker voorgerecht. 

We gaan geen voorgerechtjes meer nemen want we merken dat we onze hoofdschotel dan niet of met veel moeite opkrijgen. 

Achteraf genieten we allebei van een bad, want het was weer niet echt warm vandaag! Vanaf morgen wel weer tropische temperaturen.

Nadien val ik bijna in slaap bij het schrijven van deze tekst, dus tijd om te gaan slapen!! 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *