Zuid-Afrika dag 8: rijden, rijden, rijden…

Vandaag vertrekken we uit st lucia. Jammer. Het was hier een unieke plek en super fijn om even op 1 plek te blijven. We gaan het allebei missen. Vandaag een heel stukje rijden. Bijna 5u. Het jammere is, er is ook niet echt iets te doen waar we naartoe gaan. Het is echt een plek waar iedereen verblijft onderweg van of naar Kruger…

We besluiten de dag goed te beginnen met een lekker ontbijtje. Intussen hebben we bijna alle restaurantjes gedaan hier in st lucia. We gaan naar KUAUI , een bekende keten in Zuid-Afrika die bekend staat om hun gezonde ontbijtjes en brunch. We laten ons volledig gaan en bestellen veel op de menu, elk nog een ijs koffie en milkshake en het is nog geen 20 euro voor ons beiden. Als het op tafel wordt getoverd zijn we aangenaam verrast, ik heb echt de lekkerste advocado toast ooit gegeten. Goed gevuld en met een goed humeur stappen we de auto in. 

We passeren langs een cultural village en rijden er even door, maar veel valt er niet te beleven, we denken dat het beter is om nu door te rijden. Jammergenoeg onderweg niet echt iets te doen dus het wordt vooral rijden vandaag. 

Niets spectaculair gebeurd voor de rest, rond de middag hebben we terug een hongertje maar buiten enkele wegrestaurants duurt het nog wel een paar uur voor we iets tegenkomen. We besluiten de plaatselijke KFC te ontdekken. Het is echt niet normaal hoeveel we er al zijn tegengekomen. Letterlijk om de zoveel straten, in elke stad en gehucht is er hier een KFC. Als we op de menu kijken zien we dat er veel andere dingen opstaan dan in België , speciale Afrikaanse bereidingen van kip met aparte sides en vooral zooooveel goedkoper. Bij ons is zo’n emmer toch al snel 12 euro of meer, hier amper 5. We bestellen wat Afrikaanse kip en uiteindelijk smaakt het toch nog! Tijd om weer door te rijden, nog zo’n 2 uur te gaan tot aan Piet Retief waar we vannacht verblijven.

Alles gaat goed op de baan, tot het laatste halfuur. Er staan overal borden dat er grote pot holes in de weg zijn, en da’s niet overdreven. We worden echt serieus door mekaar geschud. Bovendien zitten we nog eens tussen de camions te rijden. We zijn 1 van de weinige auto’s en de camions pushen redelijk hard om door te rijden. Niet echt aangenaam om 120 te rijden op een puttenweg. Maar te traag rijden kan dus ook niet, anders steken de camions ons voor. Bram doet dat heel goed , ik probeer een goede co piloot te zijn en plots zie ik iets waarvan ik hoop dat ik het miszie. 

Ik maan Bram meteen aan om te vertragen en dan ziet hij het ook. Een camion, aan 100 per uur, recht op ons aan het afrijden. Aan het spookrijden op onze rijstrook. Hij probeert een andere camion voor te steken aan de rechterkant maar had ons dus niet gezien, hij komt van een berg dus heel dom om dan te beginnen inhalen, niet wetende wat er achter de berg komt. Wij vertragen super hard en de camion ook. Maar als je van 100 per uur komt kan dat niet zo in 1,2,3. We hebben echt de stress van ons leven, wij wijken wat uit naar de kant , maar daar is afgrond dus veel kunnen we niet naar links. We staan stil en de camion die ingehaald werd, heeft zich nog net op tijd aan de kant kunnen gooien, zo kan de domme inhalende camion net nog via een smalle doorgang tussen ons en de andere camion doorrijden. Ik overdrijf niet als ik zeg dat een paar meters scheelde of hij had ons gewoon geperst als een sardienenblik. 

Bram is er ook nog van aan het natrillen, en ik merk echt dat ik soort van getraumatiseerd ben, de hele rest van de weg was ik paranoia dat er weer iemand zo dom ging inhalen, en guess what, het is nog eens gebeurd, ook weer een camion. Deze keer zagen we het wel ruim op voorhand en heeft hij zich terug op tijd in zijn eigen vak gezet. Maar ik en Bram zitten een stuk meer gespannen  in de wagen sinds dat voorval. 

Alsof het nog niet moeilijk genoeg werd met de camions en de putten begon het ook heel hard te regenen. Het was echt aan het stortregenen toen we aankwamen en het was heel koud. We hebben geen activiteiten meer gedaan vandaag en samen wat Netflix gekeken in ons bed. 

We twijfelden of we nog zouden gaan avond eten maar zijn dan toch op restaurant gegaan. Geen misse keuze. We hadden het allebei redelijk koud en de uitbater had speciaal voor ons de kachel aangestoken, gezellig ! Ik had de lekkerste rode curry ooit met allerlei vissoorten in en Bram een heerlijke chai milkshake en Griekse salade. 

Nadien zijn we terug naar onze slaapplek gegaan, samen nog een aflevering gekeken en gaan slapen. Morgen een iets meer gevarieerde, productievere dag!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *