Zuid-Afrika dag 7: Safari op eigen risico

De dag begint goed want we zitten al in de auto om 6u30, zoals gepland! 

We gaan vandaag voor de eerste keer een selfdrive Safari doen, in het park van Sint Lucia. Het unieke aan dit park is dat er buiten de big 5 ook wat water dieren te spotten zijn, door de ligging aan het meer en de zee. 

Ik was gisteren nog naar de winkel gegaan voor ontbijt en lunch want in het hele park zijn er geen restaurantjes of shops. 

We komen aan bij de slagbomen, betalen ons entréegeld en kunnen bijna doorrijden. Ze doen nog een check in onze auto of we alcohol mee hebben.  Bram beseft dan ook dat hij zijn internationaal rijbewijs vergeten is, gelukkig hebben ze dat niet gecontroleerd vandaag.

Dan mogen we doorrijden en kan onze selfdrive beginnen. 

Het is super rustig in het park en we rijden een hele poos alleen, supergezellig. De eerste minuten zien we niet direct iets maar al snel komen we enkele antilopen tegen die aan het ontbijten zijn . We komen al snel ook een familie neushoorns tegen, echt magisch! We kunnen al 1 van de big five afstrepen, yes! Het heeft iets spannends en vervelend tegelijk dat je dus niet weet of en welke dieren je zal spotten. Dat kiezen ze helemaal zelf. Maar dus des te specialer als je er wel tegen komt.

We doen ook enkele wandelingen, plekken waar we , op eigen risico mogen uitstappen. We zijn ook bijna zo goed als alleen in het park dus dat het maakt het extra spannend als we aan het wandelen zijn. Zeker als je geritsel hoort tussen de bomen… ik dacht ook even een luipaard gezien te hebben tussen de bomen, maar het was zo snel weg, ik ben niet zeker…

We houden halt om middag te eten maar ontdekken dan dat we een zak eten vergeten zijn in onze lodge… het wordt een povere maaltijd maar gelukkig hebben we allebei niet zo’n honger. 

We rijden verder en even later kunnen we nog een nieuw dier van de big five ontmoeten : de buffel. We rijden er zelfs redelijk kort bij. We zien ook nog veel rattezwijnen, aapjes, antiloop-achtigen, nijlpaarden en onze eerste Safari is dus een groot succes. 

Het einde van dit park eindigt op cape vidal. De enige strand plaats in st lucia waar je in de zee mag, ook weer op eigen risico want er zitten, haaien ,walvissen en dolfijnen in de zee. Het waait super hard op het strand, onze petjes vliegen weg en ideaal is het dus niet om te chillen en te lezen. We duiken snel de Indische oceaan in en de golven zijn super heftig. Ze sleuren je zo de zee mee in en we gaan dan ook niet te diep want de stroming is echt te heftig. Ook hier zijn ze weer bijna de enige op het hele strand. We hebben van onze duik genoten en gaan nadien wat hoger in de duinen liggen. Daar is er veel minder wind en kunnen we op ons gemakje een boekje lezen , voor we het weten is het bijna 2 uur later, we hebben echt genoten van het stranddagje onder de Afrikaanse zon. 

Als we willen vertrekken zie ik enkel mensen met een verrekijker richting de zee kijken. Bram en ik stappen tot aan het water en we zien vanuit de verte dolfijnen springen, als we nog dichter gaan merken we dat de dolfijnen wel heel groot zijn en het dus blijkbaar walvissen zijn die vrolijk zitten te springen, al 2 keer gespot dus deze vakantie! Cool maar ook wel eng te bedenken dat we daarnet in water zaten waar op enkele honderden meters verder walvissen , tot 16 meter lang, zitten te dobberen. 

Dan is het tijd om terug te vertrekken. We doen de hele route door het park terug en komen nog een aantal dieren tegen. Het is intussen ook al echt warm en we hebben nog niet echt veel gegeten. Wat koekjes en snacks en fruit tussendoor.

Het is 16u als we terug in st lucia zijn in onze hippo lodge. Ik duik meteen het zwembad in en douche nadien , want we zijn weer helemaal zanderig van de zee.  Nadien ga ik nog een leuke souvenir kopen in een surfwinkeltje en maken we ons klaar om op tijd te gaan avondeten. 

We aperitieven in het restaurantje waar we de eerste avond ook gegeten hebben en verhuizen nadien naar het hippo restaurant. We twijfelen nog of we terug bij het Italiaans restaurant zouden moeten gaan eten, voor het geval de hippo zou passeren, want daar is het beste zicht. We laten het los en denken dat de kans toch nog klein is… We eten niet super bij de hippo lodge maar de ober helpt ons wel goed met de keuze welke route we moeten nemen komende dagen. Want het is vanaf hier nog zo’n 9 uur rijden tot het Kruger park. We hebben 3 reis-dagen dus gaan 3×3 uur rijden ongeveer en tussendoor wat stops doen in dorpjes. Er is daar niet veel te doen zeggen alle locals dus het zullen minder avontuurlijke dagen worden waar we wat kunnen wandelen , lezen etc. De overnachtingen voor komende dagen heeft Bram geregeld en de 3 nachten in Kruger heb ik volledig gecovered.

Als we naar onze lodge willen gaan na het eten komt er iemand naar ons toegelopen en zegt dat de hippo gespot is , aan de elephant lake. Totaal onverwacht, we lopen naar die plek en zien de hippo inderdaad de straat oversteken. Waanzinnig beeld. Geen foto’s of filmpjes want daarvoor ging het te snel en stapte hij serieus door. Maar superfijn als afsluiter voor ons verblijf in st lucia. Nu hebben we de ultieme ervaring aan de Afrikaanse kust gehad. 

Als we op restaurant zaten was er plots een grote black out. We zaten even in het pikkedonker. Iedereen heeft hier genoeg alternatieven om lichten terug aan te krijgen maar in onze lodge geraakte het maar niet aan de praat. Dan maar geen apparaten opladen vannacht… 

Bram bereidt de reis van morgen nog wat voor, en ik vertrek al snel richting dromenland… morgen rustige reisdag, veel rijden en vooral weinig doen , mag ook een keertje. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *