Zuid-Afrika dag 3: avontuur verderzetten richting Drakensbergen

Het is 6 u en ik ben al klaarwakker. Ik probeer nog wat te rusten maar dat lukt niet meer, ik begin dan maar rustig mijn reisdagboeken van vorige dagen af te maken en wil ze vanavond allemaal online zetten. 

Ik neem een heerlijk warme douche, Bram met wat vertraging ook en dan komen ze al op onze deur kloppen, ons ontbijtje staat klaar. 

Het is super lekker en heel veel, alles is vers gemaakt door de gastvrouw uit haar boerderij. Ook de boerenworst en hoewel ik niet zo’n fan ben van vlees was deze echt heel lekker. 

Nadien helpt ze ons de route voor komende dagen verder uit te stippelen. We zitten echt wel wat met onze handen in het haar. We zijn in de planning wat te ambitieus geweest en gaan wat keuzes moeten maken. Zuid-Afrika is zo groot en de afstanden dus ook. Alles is toch al snel zo’n 5u rijden als je van highlight naar highlight gaat. We zoeken de verschillende opties uit, ik vraag raad aan een vriendin van mijn mama die nog reisleider is geweest in Zuid-Afrika en hakken de knop door. In plaats van nu naar het zuidelijke deel van Drakensbergen te rijden (wat supermooi blijkt te zijn), gaan we nu door het noordelijke deel rijden. Dan winnen we tijd met onze volgende rit richting de kust. 

We vertrekken pas heel laat, onze gastvrouw wou ons niet laten gaan en vond het jammer dat we niet langer bleven. Ze moest ons nog zoveel laten zien.. 

Een super lieve vrouw maar ze had wel een racistisch kantje, zij is blank en had wel zwarte werkers die de boerderij mee onderhielden. 1 van de werkers kwam iets vragen aan haar, toen wij op vertrekken stonden, en ze zei redelijk brut dat ze niet naar hier mochten komen als er gasten waren en stuurde hem weg. Ook raadde ze Swaziland niet aan omdat het onveilig is en als ik vroeg waarom dan zei ze ‘gewoon…er wonen zwarte mensen’ ‘dont go There’. 

Van veel andere routes lazen we dat Swaziland een aanrader was dus we verdiepen ons hier nog wat in. 

We wisselen tijdens de rit af en in het begin gaat alles vlotjes , we stoppen onderweg voor een lekker ijsje en dan zit ik aan het stuur. Alles blijft goed gaan. Enkel de versnellingen zijn wat moeilijk, omdat ze dus nu aan de linkerkant zitten denk ik. Bram zegt dat ik even aan kant moet gaan om rustig die versnellingen te proberen , maar dan gaat het mis, de borduur is redelijk laag en de auto wordt langs de onderkant helemaal geschraapt, uit paniek wil ik de baan terug opgaan maar daardoor schraapt het dus nog meer. Ik gooi alles dicht en we kijken wat te schade is, valt op eerste zicht wel mee, maar toch een stress je want er hangt iets los vanonder. Intussen al 2 kosten aan de auto. We denken eraan om eens langs een garage te passeren 1 van de dagen. Zal ons minder kosten dan de waarborg. 

Maar goed. We proberen dat los te laten en zetten onze rit verder. 

We rijden door het prachtige little Zwitserland, Richting een avonturen park! 

Onderweg komen we nog een grote aap tegen die zit te chillen langs de weg, toch speciaal om die opeens te zien want we zijn nog niet langs Safari gebied aan het rijden.

Ik had online gevonden dat het avonturenpark zowat op de route lag en Bram en ik heb zonder te lang nadenken 2 activiteiten geboekt. De zipline en de king swing. 

Eens aangekomen moeten we eerst helemaal naar boven klimmen voor een prachtig uitzicht op de Drakensbergen, er is een trap gemaakt rond een dikke boom. Die waggelt al serieus en Bram en ik schieten plots wat in paniek voor de Afrikaanse veiligheid van zo’n park. 

Ik heb in België al gelijkaardige dingen gedaan en daar krijg je altijd een uitgebreide briefing en goede beveiliging. Hier natuurlijk niet zo. We kregen 2 harnassen die we over elkaar moesten aandoen en op sommige stukken hingen we niet vast aan de kabelbaan maar stonden we gewoon zonder beveiliging, op zo’n 9m hoogt.

We beginnen eerste met de vrije sprong, die dan een grote schommel wordt in het woud. Ik garandeer dat zowel ik als Bram even dachten dat we onze dood insprongen. De vrije val duurde langer dan gedacht en je hing daar echt als een losse flodder . Maar de adrenaline kick is echt heel cool en het schommelen nadien ook. 

Nadien doen we nog 2 ziplines en dan zat het avontuur erop. 1 van de instructeurs was zo lief om alles te filmen voor ons. 

Een goede tussenstop dus! 

Dan rijden we door naar een schattig restaurantje op aanraden van onze gastvrouw. Daar hebben we super lekker gegeten en gedronken. Echt een idyllisch plekje. 

Van daar was het maar 10 min naar onze accommodatie in Bergville. 

Daar hebben we ons intussen geïnstalleerd , ruime kamer met bad en douche dus ik kijk ernaar uit zo meteen een warm badje te nemen. Morgen nog een dikke 4u rijden en dan zijn we aan de kust, we proberen rond 9h te vertrekken zodat we nog wat meer aan onze dag hebben, om 18h is het hier echt al pikdonker en is het niet veilig en aangenaam om te rijden. 

We zijn benieuwd wat ons eerste weekend in Zuid-Afrika zal brengen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *