Zuid-Afrika dag 14: panoramische prachtuitzichten op de panoramaroute.


We staan op in onze luxekamer, een uur vroeger dan onze wekker gepland stond, rond 6u30. We zijn ons biorritme helemaal kwijt en zijn vroege vogels geworden. Onze families gaan ons niet meer herkennen als we terug thuis zijn! 

We genieten allebei nog van een bad in de grote badkuip en maken ons dan klaar . We rijden eerst naar Graskop. Daar ontbijten we in een wafelhuis. Het is nog geen 10u en al super warm. Dat beloofd ! Onderweg rijden we al op prachtige wegen , terwijl de panoramaroute nog moet beginnen.

We rijden door naar Graskop naar ‘The Lift’ waar we met een lift 55 meter naar beneden gaan in de jungle en daar een wandeling kunnen doen. De vrouw uit het huisje aan Kruger had ons dit ook aangeraden. 

We komen toe en hebben ogen tekort. Er is daar ook een big swing , maar dia van ons stelt er plots niets meer bij voor. Mensen springen van maar liefst 60 (!) meter , aan een waterval naar beneden. Die van ons was ‘maar’ 17 meter. We krijgen al kriebels als we ernaar kijken. Maar deze keer houden we het enkel bij kijken. 

We nemen de lift naar beneden en het is echt prachtig in de jungle. Er heerst een oase van rust en het is echt magisch om hier rond te lopen. We lopen ook over een hangbrug waar je de mensen die de sprong doen over ziet vliegen. Echt eng! We wandelen een stukje  naar boven en pakken de grote lift terug. We hadden hier nog langer kunnen spenderen en genieten van het uitzicht. 

We gaan nog wat verder rijden richting het noorden , naar het startpunt van de panoramaroute. We houden eerst halt bij een Afrikaans restaurant , maar helaas ze serveert haar Afrikaanse gerechten pas vanavond. 

We vragen aan haar raad voor de panoramaroute en gaan nog verder naar boven. 

Daar komen we aan in een soort resort waar je ook de Glyde Canyon kan beklimmen. 

We eten er in het restaurant een lichte maaltijd en doen dan een korte wandeling. Het is prachtig . Lekker koel ook in de jungle, zo ontsnappen we wat aan de hitte. We wandelen langs een waterval waar je op eigen risico kan zwemmen. Ik vind het te koud maar Bram doet een sprongetje. 

We ontmoeten er een jong koppel die in Pretoria wonen , boven Johannesburg. We maken nog wat leuke analoge foto’s van elkaar en stappen dan verder. Korte maar mooie wandeling. 

Nadien rijden we nog door naar enkele uitzichtpunten op de Panoramaroute: de bourkes luck potholes en de 3 rondawels van de Blyde Canyon. Twee korte bezoekjes maar wel mooi en de moeite. Zeker als je weet dat de blyde canyon de tweede grootste canyon van de wereld is!

Momenteel zijn we aan het rijden richting Sabie. Daar hebben we al een leuke overnachting geboekt en gaan we nu gaan eten in een lekker restaurantje! Morgen weer wat actiever , we gaan tubing doen op de Sabie rivier. Benieuwd en veel zin in! 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *