Zuid-Afrika dag 11: onze eerste safari in Kruger park.

We hebben vannacht dus geslapen buiten het park maar vlakbij de crocodile gate van het Krugerpark. We werden gisterenavond lief onthaald door Michelle, de gastvrouw, ze had zelfs een Belgische vlag gemaakt waar ze ons mee stond op te wachten! Haar man zit in een rolstoel en is de ‘bewaker’ van hun lodge. Hij heeft altijd zicht op de camera en ziet wanneer de poort open moet gedaan worden. 

Ze waren gisteren zelf naar het Kruger park gegaan , in de voormiddag. Ze vertelden trots dat ze afgelopen 5 jaar al zo’n 10.000 gasten hebben gehad in hun guest house. Straf! 

Ze raadden ons aan om zo vroeg mogelijk te vertrekken, dan zie je meer dieren. Zo gezegd . Zo gedaan .

Om 5u30 zaten we in de auto, een record voor ons! Zo’n 10 minuten later komen we aan bij de crocodile gate. We zijn duidelijk niet de enige met het plan om vroeg binnen te gaan . Het aanschuiven kan beginnen. We staan wel redelijk vooraan in de rij, da’s al goed! We hebben wel wat schrik dat het heel druk gaat worden in het park als we al die auto’s zien. 

Terwijl Bram aanschuift stap ik al even uit om een kaart te kopen in het winkeltje. Ik kies voor een boekje met routes , uitleg en een checklist van de dieren die we gaan zien en kunnen aanduiden . Dan zoek ik Bram terug, hij is al aardig opgeschoven.

Uiteindelijk zijn we om 6u20 binnen. Onze safaridag kan beginnen. 

We hebben heel veel geluk gehad deze safaridag. We hebben zoveel dieren gezien ! In het begin was het even rustig en moesten we veel geduld hebben. We zagen als eerste veel impalas en nog andere hertachtigen. Dan zagen we al vrij snel een olifant van super dichtbij , echt megacool en indrukwekkend. Nadien zien we ook nog giraffen, van wat verder. 

Al rond 10u maken we even een tussenstop bij ons lower sabie kamp waar we vannacht in een hut slapen, in het park, We mogen pas later inchecken dus nog even wachten. We boeken al wat tours bij de receptie, een morning walk en een night drive. De plekjes zijn begeerd dus je moet snel zijn. Nadien zetten we onze tocht verder en rijden we door Kruger. 

We worden verwend , we hebben nog een giraffenfamilie van heel dichtbij gezien en een  familie olifanten met kleintjes die de weg oversteken. Ook nog enkele zebra’s !

De tijd gaat plots snel, we zitten redelijk ver van ons kamp en gaan niet meer op tijd zijn voor de lunch daar… we beslissen om naar skukuza te rijden, het kamp waar we morgennacht verblijven. Daar is het grootste kamp en zijn er verschillende restaurants. 

Bij het uitstappen voelde we plots echt hoe warm het is , 36 graden! Gelukkig is er een zwembad in het kamp waar we ons even kunnen opfrissen . Het duikje doet deugd !

Nadien rijden we helemaal terug richting ons kamp , we zien nog wat dieren , o.a krokodillen van dichtbij. Het begint te schemeren dus de dieren komen meer en meer uit bosjes en struiken, maar plots hebben we ook wat stress. We moeten namelijk voor 18h in ons eigen kamp zijn! We rijden wat door, maar dan…

Er zijn enkele auto’s aan het aanschuiven bij een inhamweg dus dat wilt zeggen dat er iets bijzonder is te zien. We schuiven mee aan en enkele minuten later blijkt : 3 leeuwen die aan het slapen zijn. Super cool en mooi om te zien. Ze hebben prachtige manen. Leuk dat we die al op onze eerste dag konden spotten !

Maar nu moeten we echt voort maken , we gaan 18h niet halen en hebben schrik welke gevolgen eraan hangen. We zien voor de rest ook echt niemand meer rijden… typisch voor ons!

Om 18u06 rijden we binnen, niemand zegt iets. Oef.

We checken in in onze hut , super gezellig , wel heel warm . Gaan naar het restaurant en eten daar ons buikje vol. Cocktails zijn hier maar 4 euro , terwijl iedereen had gezegd dat Kruger zoveel duurder zou zijn. Valt goed mee! We hebben er al een aantal uitgetest, de pina colada is de beste.

Nadien wil ik nog douchen , want het was echt plakkerig weer. Het was me wel een avontuur in de gemeenschappelijke douches, het lag er vol modder en wat vuil maar toch blij dat ik ben opgefrist. Hoort bij de kampervaring die we hier hebben geboekt denk ik. 

Dan snel naar bed want morgen nog vroeger opstaan ,voor een morning walk! Onder gewapende gidsen gaan we wandelen door het park, cool! Om 4u staat de wekker deze keer dus slapen maar! Het vroeg opstaan begint een gewoonte te worden maar die 4u zal wel pikken denk ik… We kunnen alvast dromen van onze diertjes die we vandaag zagen….

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *