Zuid-Afrika dag 1: onderweg naar het avontuur

Het is woensdag 20 september. De dag waarop we vertrekken naar Zuid-Afrika. Ik heb hier superlang naar uitgekeken en zit vol gezonde spanning.

Gisteren deed ik al een poging kledij en andere nodige zaken te verzamelen , maar de conclusie kun je al raden: veel te veel om in een trekrugzak te stoppen.

Ik pak ik en uit in packing cubes en doe alles wel 3 keer opnieuw. Bram is ook nog niet in Mechelen, die heeft afgelopen dagen hard gewerkt en was afgelopen nacht pas heel laat thuis in Boortmeerbeek. Ik krijg stress in zijn plaats om nog alles tijdig in te pakken en begin alles wat er in Mechelen ligt al uit te stallen, zo heeft hij toch al een beetje een idee wat er is. 

Uiteindelijk komt hij toe rond 14h en om 17h moeten we onze trein halen richting Zaventem. We zijn een goed team en maken productief gebruik van onze laatste voorbereidingsuurtjes. We maken de ereaders in orde, laden alles op, overlopen alles nog 10 keer met elkaar en uiteindelijk zijn onze beide rugzakken gepakt. 

Het is tijd om ons appartementje achter te laten, ik ruim de laatste zaken nog op, Bram trekt alle stopcontacten uit en dan doen we de deur dicht. Met de trekrugzak op onze rug stappen we uit de Mechelse bruul richting station. Ons avontuur is gestart. 

Het is de eerste keer dat we niemand tot last zijn om ons te voeren tot de luchthaven. We vertrekken dan ook voor een keer eens niet in het midden van de nacht, maar om 20h waardoor we er makkelijk op tijd kunnen zijn met de trein. 

We zitten maar 10 min op de trein en we komen al toe in de luchthaven. Wat een luxe. We zijn ruim op tijd, de douane gaat vlotjes, al zijn onze beide rugzakken er wel weer uitgehaald. Dank aan deo 1 en deo 2. We hebben nog zo’n 2u30 voor onze eerste vlucht en maken er gebruik van nog wat muziek en films te downloaden. We eten op ons gemakje nog een burger en voor we het weten is het plots veel later. Nog een halfuur voor ons vliegtuig opstijgt. Plots zijn we toch nog gehaast en komen we net op tijd aan in onze gate. We stappen het vliegtuig op richting Zürich, Zwitsersland. 

We zitten helemaal vanachter en alle rijen achter ons zijn nog vrij en een paar rijen voor ons ook nog ! Een luxevlucht, jammer dat het maar een uurtje vliegen is. 

Om iets na 21h komen we aan in Zwitserland, een grote , chique, verlaten luchthaven. Heel kil en koud ook wel. We moeten niet lang wachten op onze overstap want om 22h stappen we het vliegtuig in richting onze eind bestemming: Johannesburg.

Het is al even geleden dat we allebei zo’n lange vlucht hebben gedaan. Het grote vliegtuig verbaasd ons dan ook eerst een beetje. Er zijn 3 rijen en wij zitten op de middelste rij. We kijken meteen naar de nieuwste films releases en even lijkt het alsof onze 11u durende vlucht nog te kort gaat zijn! 

We krijgen water uitgedeeld en even later nog een heel diner, gin tonics inbegrepen ! 

We genieten van de eerste uurtjes op de vlucht. Kijken samen de Mario film en kijken dan elk nog apart een film, maar rond 1u worden we allebei al wel redelijk moe. Tijd om te slapen en binnen enkele uren aan te komen in Zuid-Afrika!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *