Moet elke blog een niche hebben?

Al jaren hoor ik het advies: niche down. Schrijf je een blog? Maak je een app? Start je een bedrijf? Wees specifiek. Zo specifiek mogelijk. Wat wil je doen? Voor wie?

Met een blog over eten kom je er niet, met een blog over goedkoop en gezond eten voor studenten in Vlaanderen ben je al beter op weg.

Een website met meerdere onderwerpen zou verwarrend zijn voor zoekmachines, bezoekers en adverteerders. Kies een niche, liefst een niche van een subniche, en schrijf alleen daarover. Zo weten mensen wat ze moeten verwachten.

Misschien ben ik te koppig voor mijn eigen goedwil, maar deze blog krijgt geen specifieke thema. Ik wil net proberen zo divers mogelijk te zijn mijn onderwerpen, met maar één doorlopende lijn, ik moet het interessant vinden.

Anders verwoord: de niche van deze blog ben ikzelf.

Ik wil focussen op mijn interesses, het mag allemaal een beetje excentriek zijn. Anders is leuk, zolang het maar niet te anders is, dan wordt het namelijk raar.

Ik wil zoveel mogelijk publieke samenvatting of recensie schrijven van zoveel mogelijk wat ik lees, kijk of hoor.

  • Boeken die ik lees
  • Artikels, podcasts en video’s die ik lees, beluister of kijk
  • Games die ik speel
  • Films die ik kijk

Om dit te bewerkstelligen wil ik actief een kwaliteitsvol informatiedieet samenstellen dat als inspiratie dient voor mijn eigen artikelen.

We zullen nog wel zien of het werkt of niet.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *