In den beginne schiep God den hemel en de aarde

Er zijn veel twijfels in mijn leven, maar één ding staat vast: ik wil een maker zijn.

Films, muziek, evenementen, bedrijven, teksten,… Wat precies veranderd om de paar maanden, het verlangen om te maken blijft constant.

De puurste vorm van Maken is iets creëren uit het niets. De eerste en puurste maker is God, uit wiens werk alle rest voortvloeit. Hij/Zij/Het is de enige originele maker, iedereen daarna is een copycat.

Pure originaliteit is onmogelijk geworden, alles hangt samen. We groeien op in een samenleving met een identiteit en geschiedenis. We groeien op met cultuur en het werk van onze ouders.

Makers leven, verzamelen, combineren, en fabriceren. Niet in een vacuüm, maar als voortzetting van het werk van miljoenen voorouders.

Makers zijn geïnteresseerd in hun voorgangers. Schrijvers lezen veel, filmmakers kijken veel films en muzikanten luisteren veel muziek.

Een maker verdiept zich in zijn of haar discipline en neemt actie. Een consument is het tegenovergestelde, iemand die anderen hun werk enkel ‘consumeert’. Waarbij lezen, kijken, luisteren een doel op zich is, in de plaats van een tussenstop naar een nieuwe creatie.

Het verschil tussen de gemiddelde muziekluisteraar en een muzikant is dat de laatste actie onderneemt om zijn eigen muziek te maken.

Al jaren ben ik voornamelijk een consument. Van films, muziek, producten, services, boeken en zoveel meer.

Vanaf nu ook een maker.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *